AH Plaza Android

De werknemers van Albert Heijn kunnen hun rooster op een intranet, AH Plaza, bekijken. Nadat de werknemer inlogt kan deze op het netwerk van het filiaal de werkzaamheden uitvoeren die bij zijn of haar functieomschrijving hoort, het rooster is te bezichtigen op het netwerk van het filiaal en op andere netwerken of mobiele verbindingen. Helaas is het intranet niet responsive zodat deze gemakkelijk te bedienen is op een smartphone en daarnaast kan het laden van de pagina’s ook vrij lang duren wanneer de werknemer op een mobiel netwerk zit in plaats van op wifi.

Met de AH Plaza app is het mogelijk om de werkrooster te bekijken op de Android toestel. Tevens is ook te zien wanneer het salaris uitbetaald wordt. Het rooster wordt op de smartphone opgeslagen zodat dit ook beschikbaar is wanneer plaza niet bereikbaar is. Een zogeheten widget maakt het de medewerker ook mogelijk om vanaf het homescreen direct te zien wanneer hij of zij moet werken. Als laatste kan de werknemer zich ook abonneren op een webcal waarin zijn of haar werkrooster staat opgeslagen, het rooster in de app hoeft hierdoor maar een enkele keer in de week geopend te worden om up to date te blijven.

Albert Heijn heeft helaas verzocht de AH Plaza app uit de Play Store te verwijderen omdat zij geen apps van Albert Heijn in de Store willen hebben die niet zijn uitgebracht onder haar eigen naam.